Format setmana de HALLOWEEN….. BOOOOOOO

Una vegada més hem celebrat HALLOWEEN durant l’ultima setmana d’octubre.

Halloween és una festivitat tradicional heretada de les celebracions d’origen celta, que s’ha estès ràpidament arreu del món i, en especial, pels països anglosaxons.

La paraula “Halloween” data al voltant de 1745 i és d’origen cristià. La paraula “Halloween” significa “nit santa”. Ve d’un terme escocès per All Hallows’ Eve (la vigília del Tots Sants). En llengua escocesa, la paraula “eve” es “fins i tot”, i això es contreu per “e’en” o “een”. Amb el temps, “(All) Hallow (s) Eve (n)” es va convertir en “Halloween”.

El trick or treat és una tradició infantil de Halloween que es practica en nombrosos països. Els nens, disfressats per l’ocasió, van de casa en casa demanant petits regals, per exemple, llaminadures (o, en algunes cultures, diners) fent la pregunta «trick or treat?». El trick (broma) és una lleu amenaça de dur a terme alguna trapelleria contra els propietaris de la casa si no es dóna cap treat (‘regal’).

La traducció literal del trick or treat seria doncs broma o regal. Tanmateix hi ha adaptacions que intenten recollir alhora el sentit i el joc fonètic originals, com ara paga o plora, dónes o pagues, o bé truc o tracte.

HALLOWEEN

Halloween 1st door